4 recepty na známé letní koktejly: Aperol Spritz, Hugo, Bellini a Rossini

Léto je ideální čas pro osvěžující koktejly. Ať už plánujete posezení s přáteli, grilování nebo jen chvíli relaxace, tyto čtyři klasiky vás zaručeně potěší. Připravili jsme pro vás recepty na Aperol Spritz, Hugo, Bellini a Rossini – čtveřice ikonických letních koktejlů, které jsou snadné na přípravu, chutnají skvěle a se kterými nikdy nešlápnete vedle.

Aperol Spritz

Aperol Spritz – Italská klasika

Aperol Spritz je pravděpodobně nejznámější letní koktejl z této čtveřice. Jeho hořkosladká chuť a zářivá oranžová barva z něj dělají perfektní aperitiv.

  Budeme potřebovat:

  • 3 díly Prosecca – 6 cl
  • 2 díly Aperolu – 4 cl
  • 1 díl perlivé vody – 2 cl
  • Plátek pomeranče
  • Led

Velkou sklenici na víno naplníme ledem. Přidáme plátek pomeranče. Nalijeme 3 díly Prosecca. Přilijeme 2 díly Aperolu a dolijeme 1 dílem sody. Jemně promícháme a servírujeme!

Hugo – Alpská svěžest

Hugo je lehký a osvěžující koktejl s jemnou bylinkovou chutí. Pochází z Jižního Tyrolska a je ideální pro horké letní dny.

  Budeme potřebovat:

  • 15 cl Prosecca
  • 5 cl Bezinkového sirupu
  • Perlivou vodu
  • Pár lístků máty
  • 2 plátky limetky
  • Led

Do velké sklenice od vína přidáme pár lístků máty a limetky. Sklenici naplníme ledem. Nalijeme bezinkový sirup. Dolijeme do  ⅔ sklenici Proseccem a dolijeme centimetr pod okraj sodou. Jemně promícháme a podáváme!

Hugo - letní koktejl
Bellini

Bellini – Benátská elegance

Bellini je elegantní koktejl z Prosecca a broskvového pyré. Byl poprvé namíchán v Benátkách v 30. letech 20. století.

  Budeme potřebovat:

  • 10 cl Prosecca
  • 5 cl Broskvového pyré (ideálně z bílých broskví)

Do vychlazené sklenice na šampaňské nalijeme broskvové pyré. Opatrně dolijeme vychlazeným Proseccem. Jemně promícháme a můžeme si vychutnávat osvěžující letní koktejl.

Rossini – Jahodová variace

Rossini je variací na Bellini, kde se místo broskvového pyré používá jahodové pyré. Je to osvěžující a ovocný letní koktejl ideální do tropických nocí.

  Budeme potřebovat:

  • 10 cl Prosecca
  • 5 cl Jahodového pyré

Do vychlazené sklenice na šampaňské nalijeme jahodové pyré. Opatrně dolijeme vyhlazenými bublinami Prosecca. Jemně promícháme a podáváme osvěžující letní koktejl.

Tip: Pro intenzivnější chuť můžete použít čerstvé jahody, které rozmixujete na pyré.

Rossini

Tyto čtyři letní koktejly jsou skvělou volbou pro každou příležitost. Jsou snadné na přípravu, osvěžující a chutnají skvěle. Vyzkoušejte je a věřte že se zamilujete❤️.